XXVII. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokság

Kitűnő eredmények a XXVII. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkversenyén

Idén a Lengyelországi Erdészeti Szakszervezet 2019. április 24–27. között Jedlnia-Letnisko település külterületén, egy remekül felszerelt erdei hotelben rendezte meg a XXVII. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokságát, melyet magyar és román versenyzők részvétele tett nemzetközivé.

Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetét három fő képviselte. Csapatunkat a ZALAERDŐ Zrt. részéről Németh József az 5. számú Zalaegerszegi Erdészet kerületvezető erdésze, Papp Nándor a Központ nyugalmazott építési előadója, valamint Nagy László a Központ gondnoka, aki egyúttal a gépkocsit vezette, képviselte.
A 11 fordulós versenyen 51 versenyző vett részt. Az egyéni versenyt 9,5 ponttal, első alkalommal Viorel Dumitruc-Stelica román versenyző nyerte. Németh József 9 ponttal a második, Papp Nándor 8,5 ponttal a harmadik helyen végzett. Nagy László élete első versenyén 3,5 ponttal helytállt.
A csapatversenyt ritkán előforduló nagy fölénnyel 17,5 ponttal megnyertük, a 16 pontos román, valamint a 14,5 pontos Wrocław-i csapat előtt.
A 24-én este tartott snell versenyt sajnos pár perccel lekéstük, így ott nem indultunk.
Péntek délután a verseny befejezését követően ezúttal a lengyel reneszánsz egyik legnagyobb írójának, Jan Kochanowskinak életét bemutató, nemesi kúriában kialakított múzeumot, valamint egy jól kiépített, közkedvelt kiránduló központot tekintettünk meg. A kiránduló központ közelében a látnivaló leginkább a Kaszó melletti Baláta tóhoz hasonlítható.
A vendéglátás a szokott magas színvonalú volt, a vendéglátók, élükön Jarosław Szałata elnökkel, mindent elkövettek, hogy kiválóan érezzük magunkat.
Szombaton délelőtt a díjátadó után indultunk vissza. Az utazáshoz a gépkocsit a ZALAERDŐ Zrt. biztosította.

Papp Nándor